Kreml: häkkimissüüdistuste taga on russofoobia

Copy
Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov.
Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kreml lükkas täna tagasi USA süüdistused, et Ukraina elektrivõrkude, 2017. aasta Prantsusmaa valimise ja 2018. aasta taliolümpiamängude küberrünnakute taga on Vene sõjaväeluure.

President Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles, et USA süüdistused kuuele Vene luureohvitserile on lokkav russofoobia, millel ei ole migit seost tegelikkusega.

USA justiitsministeerium teatas esmaspäeval, et esitas Vene sõjaväeluure (GRU) kuuele liikmele süüdistused küberrünnakute korraldamises kõikjal maailmas ja ütles, et Vene luure on ka üle maailma arvuteid ja ettevõtteid rünnanud ning ainuüksi kolmele Ühendriikide firmale ligi miljardi dollari eest kahju toonud pahavararünnaku "NotPetya" taga.

GRU liikmetele pannakse muu hulgas süüks katset häirida 2017. aasta Prantsuse presidendivalimisi ning küberrünnakuid Ukraina elektrivõrgustiku ja Lõuna-Korea 2018. aasta taliolümpiamängudele.

Briti välisminister Dominic Raab süüdistas omalt poolt Vene sõjaväeluureteenistust interneti luuremissioonides Tokyo olümpiamängudega seoses, enne kui need koroonapandeemia tõttu 2021. aastasse edasi lükati.

"Vene föderatsioon, Vene eriteenistused ei ole mitte kunagi korraldanud mingeid häkkerirünnakuid, eriti mitte olümpiamängudega seoses," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles