Aserbaidžaan ja Armeenia kiitlesid sõjaliste võitudega (1)

Copy
Mägi-Karabahhi relvaüksuste võitlejad lahingupositsioonil.
Mägi-Karabahhi relvaüksuste võitlejad lahingupositsioonil. Foto: TASS/Scanpix

Aserbaidžaani sõjaväelased on Mägi-Karabahhis alates 27. septembrist hävitanud või saanud trofeeks suure hulga Armeenia sõjatehnikat, ütles Aserbaidžaani president Ilham Alijev. 

«Aserbaidžaani vägi on alates 27. septembrist andud Armeenia sõjalisele võimekusele hävitava löögi. Meil on lahingutandril täielik ülekaal. Hävitatud ja trofeeks võetud on suur hulk vaenlase sõjatehnikat,» ütles president televisioonis aserite poole pöördudes. 

Alijev väitis, et hävitatud on 50 Armeenia jalaväe lahingumasinat ja 24 võeti trofeeks.

«Lisaks on sõjaväelased hävitanud 17 iseliikuvat suurtükki, 198 suurtükki, 58 miinipildujat (12 saadi trofeeks), neli seadet S-300, 53 tankitõrjevahendit, 70 raketiheitjat Grad, kaks Uragani ja kaks mitmikraketiheitjat, kolm raketiseadet Tor, 40 raketiseadet Ossa, viis raketikompleksi Kub ja Krug, kuus drooni,» loetles president, mainides hävitatu seas ka kaht operatiivtaktikalist raketikompleksi Elbrus ja üht kompleksi Totška-U. 

Alijevi väitel hävitati ka üks ballistiline rakett, kaheksa raadioleketroonilise võitluse vahendit ja 198 veokit (neist 15 moonaga),. Trofeeks saadi 102 veokit ja 25 granaadiheitjat, lisas ta.

President kinnitas, et Aserbaidžaani väel on praegu tandril täielik sõjaline ülekaal.

«Me hõivame iga päev tähtsaid ja strateegilisi asulaid ja kõrgusi,» sõnas Alijev, mainimata samas aserite kaotusi.

Armeenia hinnangul on Aserbaidžaan lahingute algusest kaotanud 6309 sõjaväelast.

Armeenia ühtse teabekeskuse andmetel on Mägi-Karabahhi kaitselahingutes hävitatud 200 Aserbaidžaani drooni, 16 helikopterit, 23 lennukit, 576 ühikut soomustehnikat ja neli mitmikraketiheitjat TOS-1А.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles