ÜK on valmis neljapäeval jätkama Brexiti-läbirääkimisi

Copy
ÜK ja EL lipud.
ÜK ja EL lipud. Foto: Stefan Rousseau/PA

Ühendkuningriigi valitsus ütles kolmapäeval end olevat valmis jätkama takerdunud Brexiti-järgseid kaubanduskõnelusi, läbirääkimised peaksid jätkuma neljapäeval Londonis. 

Peaminister Boris Johnson on ähvardanud kõnelused lõpetada, nõudes Brüsselilt «põhimõttelist muutust lähenemises». Ta väitis, et EL ei soovi aktsepteerida Suurbritannia uut sõltumatut staatust pärast ühendusest lahkumist.

Peaministri büroo Downing Streetil mainib aga oma avalduses, et Euroopa Liidu pealäbirääkija Michel Barnier on Londoni muresid Euroopa Parlamendi ees esinedes tunnustanud.

Pärast vestlusi Barnier ja tema ÜK partneri David Frosti vahel ütles Downing Street: «Me oleme valmis selle nädala lõpus EL-i meeskonda Londonis võõrustama, et läbirääkimisi jätkata.»

«On selge, et keerulistes valdkondades on meie positsioonide vahel märkimisväärsed lõhed, kuid me oleme valmis need intensiivsete kõnelustega ületama,» ütles peaminister Boris Johnsoni pressiesindaja. 

Teates kinnitatakse, et Frost ja Barnier leppisid kokku, et jätkukõneluste esimene kohtumine toimub 22.–25. oktoobrini Londonis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles