Läti politsei hoidis ära mõrvad ja krüptovaluuta väljapressimise

BNS
Copy
Krüptovaluuta. Foto on illustreeriv.
Krüptovaluuta. Foto on illustreeriv. Foto: Imago/ScanPix

Läti politsei pidas sel sügisel Riia lähedal Teika eeslinnas kinni umbes 30-aastase Riia elaniku, kes kavandas kahe inimese röövimist ja tapmist, et pressida neilt välja umbes poole miljoni euro väärtuses krüptoraha, ütles politsei esindaja BNS-ile.

Kriminaaljuurdlusameti ja kriminaalpolitsei töötajad tegid septembris kindlaks, et 1989. aastal sündinud Riia elanik kavandab inimröövi. Tema eesmärk oli omandada ohvrile kuuluv krüptoraha, sundides teda maksevahendit teistesse krüptorahakottidesse üle kandma.

Seejärel kavatses ta ohvri tappa. Oma plaani elluviimiseks otsis riialane aktiivselt välismaalt inimesi, kes tema kuriteo toime paneksid.

Võimud algatasid kriminaaljuurdluse, mille tulemusena selgus, et mees jälgis oma ohvrit ning oli valinud kohad, kus ohver röövida ja temalt krüptoraha välja pressida. Mees oli valmis ohvrit piinama, kui too ei peaks vabatahtlikult varast loobuma.

Juurdluse käigus tuli välja, et mees oli sihikule võtnud ka teise krüptoraharinglusega seotud ohvri, kelle ta kavatses samuti kinni võtta, krüptorahast tühjendada ja seejärel tappa. 

Plaanide teostumise korral olnuks kurjategija saagiks umbes 500 000 eurot, ütles politsei.

Terrorivastane üksus Omega nabis mehe kinni 7. oktoobril Teikas, kohas kus too ohvrit varitses, olles valmis teda röövima.

Mees tunnistas kuritegude kavandamise üles ja võeti vahi alla. Politsei teatel on tegemist isikuga, kes on varem kuritegudes, sealhulgas pettuses süüdi mõistetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles