USA senaatorid kutsuvad kehtestama Moskvale Navalnõi-sanktsioone

Copy
Vene opositsiooniliider Aleksei Navalnõi.
Vene opositsiooniliider Aleksei Navalnõi. Foto: Reuters / Scanpix

Rühm USA vabariiklastest ja demokraatidest senaatoreid kutsus kirjas välisminister Mike Pompeole ja rahandusminister Steven Mnuchinile üles tuvastama Vene opositsionääri Aleksei Navalnõi mürgitamise süüdlased ja kehtestama Venemaale sanktsioonid.

«Need, keda hr Navalnõi õiglaselt häbimärgistas kelmide ja varastena, üritasid sundida selle rünnakuga vaikima ühe viimaiseid sõltumatuid hääli Venemaal,» tsiteerib kirja ajaleht The Hill.

«Kuivõrd administratsioon töötab partneritega selle kuriteo taga seisvate isikute tuvastamiseks, on USA ustavus seda laadi heidutusmeetoditele otsustava tähtsusega,» lisasid senaatorid, kutsudes kasutama nn Magnitski akti Venemaa kodanikest inimõiguste rikkujate vastu. 

«Meie pingutused abi osutamiseks neile, kes püüavad vaid saavutada, et nende riik omaenda seadustest ja rahvusvahelistest kohustustest kinni peaks, on võimas märguanne kõikidele julmadele režiimidele,» märkisid USA seadusandjad.

Kirjale kirjutasid alla vabariiklastest senaatorid Marco Rubio, Roger Wicker, Mitt Romney ja demokraadid Ben Cardin, Dick Durbin ja Chris Coons.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles