Viimases teleduellis komistas Trump Bidenist sagedamini faktide otsa

Postimees
Copy
USA presidendikandidaatide Donald Trumpi (ekraanil vasakul) ja Joe Bideni debati ühisvaatamisele kogunenud inimesed eile San Franciscos.
USA presidendikandidaatide Donald Trumpi (ekraanil vasakul) ja Joe Bideni debati ühisvaatamisele kogunenud inimesed eile San Franciscos. Foto: Jeff Chiu / AP / Scanpix

Tuline arutelu koroonaviiruse pandeemia üle pani eile peetud viimases USA presidendikandidaatide teledebatis tõde painutama mõlemad konkurendid, kuid demokraadi Joe Bidneiga võrreldes läks rohkem faktidega pahuksisse siiski ametisolev riigipea, vabariiklaste kandidaat Donald Trump, kes juba oma esimese lausega eksis ennustatud viiruseohvrite arvuga USAs.

Trump tõlgendas pandeemia kulgu USAs korduvalt ekslikult, korrates taas alusetut väidet, et koroonaviiruse oht on peagi möödas. Samuti uhkustas ta «puhaste» kinnipidamiskeskustega migrantidest lastele, eirates õõvastavat tegelikkust, mis valitses Mehhiko piiri äärsetes asutustes 2018. aastal, tõi välja AP.

Trump nimetas Venemaa valimistesse sekkumise uurimist taaskord võltsiks nõiajahiks ning väitis, et Abraham Lincolni kõrval on tema see, kes on teinud USA ajaloos kõige rohkem mustanahaliste elanike hüvanguks.

Ka Biden tõstis nii mõnegi teema puhul, sealhulgas koroonaviiruse pandeemiast rääkides, fakte esile valikuliselt, väites muu hulgas, et tervishoiuprogrammi Obamacare kehtimise ajal pole mitte keegi jäänud ilma eratervishoiukindlustusest, kuigi tegelikult on see saatus tabanud miljoneid ameeriklasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles