Kuldse Koidiku endine rahvasaadik on politsei eest jooksus

Copy
Politsei talitamas paremäärmuslast Christos Pappast 2013. aastal
Politsei talitamas paremäärmuslast Christos Pappast 2013. aastal Foto: AFP / Scanpix

Kreeka võimud otsivad taga hiljuti kuritegelikuks organisatsiooniks kuulutatud Kuldse Koidiku ühte juhtivat liiget ja seadusandjat, kes ei andnud ennast võimudele üles. 

Politsei otsib paremäärmuslast Christos Pappast taga pärast eilset kohtuotsust, millega nõuti 39 inimese, sealjuures Kuldse Koidiku 13 endise parlamendisaadiku vangistamist. Kohus mõistis nad süüdi kuritegeliku organisatsiooni juhtimises. 

Pappase advokaadi sõnul ei kavatse tema klient ennast üles anda, kuna arvab, et tema karistus apellatsiooni järel tühistatakse. 

Kõik 39 isikut peale kahe olid neljapäeva ööseks vangistuses. 

Teine Kuldse Koidiku liige, kes ei ole vangistuses, on Euroopa Parlamendi saadik Ioannis Lagos, kes elab Brüsselis ning keda kaitseb saadikupuutumatus.

Kinnipeetud Kuldse Koidiku liikmed, nende seas erakonna juht Nikos Michaloliakos, toimetatakse laiali vanglatesse üle Kreeka. 

Eile pandi punkt viis aastat kestnud poliitiliselt laetud kohtuprotsessile, mis hõlmas 68 süüalust ja kümneid advokaate.

Protsess puudutas nelja juhtumit: Kreeka vasakpoolse muusiku Pavlos Fyssase surmaga lõppenud pussitamist, rünnakuid egiptlastest kalurite ja vasakaktivistide vastu ning Kuldse Koidiku kuulutamist kuritegelikuks organisatsiooniks.

Kokku mõisteti süüdi 57 erakonna liiget ja sellega seotud isikut. Kohtunike paneel lükkas tagasi 39 süüaluse taotluse tingimisi karistuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles