Poola president andis positiivse koroonaproovi (2)

Copy
Poola president Andrzej Duda.
Poola president Andrzej Duda. Foto: Reuters / Scanpix

Poola president Andrzej Duda andis positiivse koroonaproovi, teatas tema abi laupäeval.

«Daamid ja härrad, nagu soovitatud, tegi president @AndrzejDuda eile koroonatesti. Vastus osutus positiivseks,» teatas presidendikantselei riigisekretär Błażej Spychalski Twitteris.

«President tunneb end hästi,» lisas ta.

Veel ei ole selgunud, kus Duda nakkuse sai, kuid esmaspäeval osales ta Tallinnas investeerimiskonverentsil ja kohtus seal Bulgaaria presidendi Rumen Radeviga, kes jäi hiljem karantiini, sest oli puutunud kokku koroonapositiivse isikuga.

Poolas hakkasid nakkusjuhtude arvu kasvu tõttu laupäevast üle riigi kehtima nn punase koroonatsooni meetmed.

Reedel teatas 38 miljoni elanikuga Poola rekordilisest 13 632 uuest koroonaviiruse nakkusjuhtumist 24 tunni jooksul. 

Kõigil inimestel soovitatakse võimaluse korral kodunt töötada, kõik algkoolid on osaliselt suletud, tundides võivad käia ainult esimese, teise ja kolmanda klassi õpilased. Vanemad õpilased lähevad sarnaselt keskkooliõpilastele ja tudengitele üle kaugõppele.

Kõigil enam kui 70 aasta vanustel palutakse püsida kodus ning nende abistamiseks mobiliseeritakse vabatahtlikud.

Restoranid, kohvikud ja pubid võivad müüa toitu vaid kaasa, jõusaalid ja ujulad on suletud. Gruppide ülempiiriks on seatud viis inimest, pulmad on keelatud ning poodides, ühistranspordis ja kirikus korraga viibivate inimeste arv on samuti piiratud. 

Poola rahvusstaadion muudetakse välihaiglaks Varssavi patsientidele ning ajutisi meditsiinirajatisi ehitatakse ka mujale. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles