Thunberg: ELi põllumajandustoetuste eelnõu õhutab keskkonnahävingut (1)

Copy
Rootsi kliimaaktivist Greta Thunberg.
Rootsi kliimaaktivist Greta Thunberg. Foto: www.imago-images.de/imago images/epd / Scanpix

Euroopa Parlamendis reedel vastu võetud Euroopa Liidu põllumajandustoetuste eelnõu aitab kaasa ökoloogilisele katastroofile, ütles laupäeval Rootsi teismeline kliimaaktivist Greta Thunberg.

Keskkonnaaktivistid püüdsid enne hääletust mõjutada europarlamenti põllumajandustoetuste eelnõu tagasi lükkama, sest see ei vasta kliimamuutuse pidurdamiseks võetud kohustustele.

Neid pahandab, et vaid 20 protsenti kavandatud kulutustest on mõeldud kliimasõbraliku poliitika elluviimiseks.

«Üksteist kuud pärast seda, kui Euroopa Parlament kuulutas välja kliima hädaolukorra, hääletas sama parlament põllumajanduspoliitika poolt, mis aitab kokkuvõttes ligi 400 miljardi euroga kaasa ökoloogilisele hävingule,» kirjutas Thunberg koos nelja kaaslasega Facebookis.

ELi põllumajandustoetused hõlmavad kolmandikku kõigist liikmesriikidele ette nähtud kulutustest. Praegu arutatakse eelarveettepanekut aastateks 2021-2027, kus põllumajandustoetuste osa on 387 miljardit eurot.

«Kas me oleme pettunud? Ei,» lisas Thunberg.

«Sest see tähendaks, et me oleksime oodanud imet. Siiski on see päev taas näidanud, kui suur on lõhe praeguse poliitika ja selle vahel, kus me peaksime olema, et tegutseda kooskõlas Pariisi leppega.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles