Afganistanis tapeti üks Al-Qaeda liidritest (1)

Copy
Afganistani luureteenistuse teade Al-Qaeda kõrge liidri  Abu Muhsin Al-Masri tapmise kohta.
Afganistani luureteenistuse teade Al-Qaeda kõrge liidri Abu Muhsin Al-Masri tapmise kohta. Foto: Reuters / Scanpix

Afganistani eriväelased tapsid äärmusrühmituse Al-Qaeda liidri, kes on tagaotsitav ka USAs, teatas laupäeval Afganistani luureteenistus.

Egiptlane Abu Muhsin al-Masri oli India poolsaare Al-Qaeda hierarhias teisel positsioonil. Teda rünnati Afganistani Ghazni provintsis, teatas Afganistani julgeolekudirektoraat Twitteris. 

Üksikasju operatsiooni kohta võimud ei avalikustanud. 

Al-Masri, kes kasutas ka nime Husam Abd-al-Ra'uf, on USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) kõige tagaotsitumate terroristide nimekirjas. 

USA väljastas tema suhtes vahistamismääruse 2018. aasta detsembris pärast seda, kui teda süüdistati välisriigi terroriorganisatsiooni toetamises ja vandenõus USA kodanike tapmiseks, teatas FBI. 

Al-Masri tapmine toimus ajal, kui Kataris jätkuvad rahukõnelused Talibani ja Afganistani valitsuse vahel kodusõja lõpetamise üle. 

Kõnelused korraldati USA ja Talibani veebruarikuise kokkuleppe alusel, mille järgi nõustusid talibid takistama Afganistani kasutamist välisriikide terroristide baasina. 

Al-Qaeda võõrustamine Afganistani territooriumil Talibani võimuloleku ajal oli USA sissetungi põhjuseks 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakute järel. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles