USA saatkond Bakuus hoiatas ameeriklasi rünnakuohu eest

Copy
Aserbaidžaani pealinn Bakuu.
Aserbaidžaani pealinn Bakuu. Foto: TASS / Scanpix

USA saatkond hoiatas laupäeval ameeriklasi ja teisi välismaalasi Mägi-Karabahhi konflikti tõttu tekkinud rünnaku- ja pantvangivõtmise ohu eest Aserbaidžaanis.

«USA suursaatkond Bakuus on saanud usaldusväärseid teateid USA kodanike ja välismaalaste vastu suunatud potentsiaalsetest terrorirünnakutest ja inimröövidest,» hoiatatakse saatkonna kodulehel. Sõnumit jagas Twitteris ka USA välisministeerium.

«USA kodanikke manitsetakse kõrgendatud valvsusele kohtades, kuhu ameeriklased ja välismaalased võivad koguneda,» lisas saatkond, nimetades pealinna suuremaid hotelle, kuid ei täpsustanud ohu allikat.

Varem on samalaadne hoiatus antud Türgis, kus USA diplomaatidel on samuti väidetavalt usaldusväärseid andmeid ameeriklasi ähvardavast ohust Istanbulis ja teistes piirkondades.

Ei ole teada, kas hoiatused on omavahel seotud.

Türgi toetab Mägi-Karabahhi konfliktis Aserbaidžaani, mis teeb lääneriigid murelikuks.

USA välisminister Mike Pompeo kohtus reedel Washingtonis eraldi nii Aserbaidžaani kui Armeenia välisministriga ning kutsus neid konflikti lõpetama ja tsiviilisikute elu kaitsma.

Armeenia välisminister  Zohrab Mnatsakanjan väljendas kohtumisel muret, et Aserbaidžaan saab oma liitlaselt Türgilt relvi. Selle süüdistusega on varem esinenud ka Armeenia president ja peaminister.

USA on Mägi-Karabahhi konfliktis ametlikult erapooletu, kuid Pompeo on iseloomustanud Armeenia sõjategevust kaitsena ja kritiseerinud Aserbaidžaani liitlase Türgi sekkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles