WHO: viiruselevik purustab kolmandat päeva järjest rekordeid (1)

Copy
WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus,
WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus, Foto: Reuters / Scanpix

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmed näitasid pühapäeval, et kolmandat päeva järjest on tegemist kinnitatud koroonaviiruse juhtumite arvu üleilmse rekordiga.

WHO kokkuvõtte järgi registreeriti laupäeval maailmas 465 319 uut koroonaviirusesse nakatumise juhtumit, kui reedel oli neid registreeritud 449 720 ja neljapäeval 437 247. 

WHO juhtis tähelepanu ka mõnede riikide eriti hullule olukorrale, mis avaldub juhtumite eksponentsiaalses kasvus. 

Laupäeval oli koroonaviirusesse surnuid kokku 6570 ning üldse on oma elu COVID-19 tõttu kaotanud ligi 1,15 miljonit inimest. Registreeritud haigusjuhtumite arv ulatub 42,3 miljonini.

«Me oleme pandeemia kriitilises punktis, eriti põhjapoolkeral,» ütles WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus reedel pressikonverentsil. «Järgmised kuud lähevad väga karmiks ja mõned riigid on ohtlikul teel.»

Ta rõhutas, et haigusjuhtumite eksponentsiaalne kasv viib haiglate ja intensiivravikohtade ammendumiseni, aga praegu on alles oktoober. 

Ghebreyesuse sõnul kutsub WHO maailma juhte tegutsema selle nimel, et hoida ära tarbetud surmad, kaitsta tervishoiusüsteemi kokkukukkumise eest ja vältida koolide kinnipanekut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles