Saksa politsei ajas laiali viiruspiirangute vastase meeleavalduse

Copy
Politseinikud Berliinis.
Politseinikud Berliinis. Foto: Omer Messinger/ZUMAPRESS.com

Saksamaa politsei ajas pühapäeval pealinnas Berliinis laiali viiruspiirangute vastase meeleavalduse ja alustas kriminaaluurimist seoses riikliku nakkuskontrolli keskusele kuuluva hoone süütamiskatsega.

Sajad politseinikud olid pealinna tänavatel jälgimas umbes paarituhande inimese protestimarssi, kelle hinnangul kahjustavad valitsuse meetmed viiruse ohjeldamiseks nende põhivabadusi.

Berliini politsei teatas suhtlusvõrgustikus Twitter, et nad ajasid protesti varakult laiali, kuna osalejad ei järginud sotsiaalse vahemaa hoidmise reegleid ja näomaski kandmise nõudeid.

Saksamaal ületas koroonaviiruse põhjustatud surmade arv laupäeval 10 000 piiri. Robert Kochi instituut on registreerinud Saksamaal 434 798 koroonaviiruse nakkusjuhtu ja 10 032 inimese surma.

Pühapäeval teatas instituut 11 176 uuest nakkusjuhtumist viimase ööpäeva jooksul, mida on ligi kaks korda rohkem kui eelmisel pühapäeval.

Mitu inimest ründas pühapäeval Berliinis Saksa riiklikku nakkuskontrolli keskust Robert Kochi instituuti ja püüdis seda põlema panna. Turvamees märkas rünnakut ja kustutas leegid. Keegi viga ei saanud, kuid üks aken löödi sisse.

Rünnakut uurib kriminaalpolitsei, sest kahtlustatakse poliitilisi motiive.

Robert Kochi instituut jälgib koroonapuhangut Saksamaal, annab iga päev teateid nakkuse levikust ja nõustab valitsust.

Sakslased on üldiselt rahul valitsuse toimingutega koroonaolukorras, kuid leidub ka neid, kelle arvates ei ole viirus ohtlik ja piiranguid ei ole vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles