Süüria mässulised andsid Vene õhurünnakutele vastulöögi (1)

Copy
Mürsurünnak Süüria Idlibi provintsis. Foto on illustratiivne.
Mürsurünnak Süüria Idlibi provintsis. Foto on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Türgimeelsed Süüria mässulised andsid teisipäeval riigi loodeosas raketi- ja suurtükilööke Moskva toetusega režiimi vastu, vastusena Vene õhurünnakutele, milles hukkus kümneid mässulisi.

Esmaspäeval Idlibi provintsis asuvale Faylaq al-Shami rühmituse väljaõppelaagrile antud õhulöökides hukkus 78 ja sai vigastada 90 võitlejat.

Ankara-toetatavaid mässulisi koondav Rahvuslik Vabastusrinne (NLF), kuhu kuulub ka Faylaq al-Sham, lubas vastulöögi anda.

Rühmitus on võidelnud Türgi poolel viimase sõjaväeoperatsioonides Süürias ja samuti on selle ridadest saadetud võitlejaid Liibüasse ja Mägi-Karabahhi.

Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas, et NLF pommitas valitsusvägede positsioone mässuliste kantsi lähedal.

«Rahvusliku Vabastusrinde rühmitused on alates esmaspäeva õhtust tulistanud sadu rakette ja mürske piirkondadesse Idlibist lõunas ja idas, mida kontrollivad režiimiväed,» teatas vaatluskeskus ja lisas, et lööke on antud Hama, Aleppo ja Latakia provintsidele.

NLF-i pressiesindaja Naji Mustafa sõnul andis NLF õhurünnakute järel režiimi positsioonidele kohese vastulöögi. «Vastulöök kestab ja see on innukas,» ütles ta.

Esmaspäevane õhurünnak olid ohvriterohkeim alates Vene-Türgi relvarahu jõustumisest.

Märtsis sõlmitud relvarahu peatas Süüria režiimi kuid kestnud pealetungi mässuliste viimasele tugipunktile Idlibile, mille käigus oli kodudest sunnitud põgenema ligi miljon inimest.

Vaherahu on suures osas pidanud, hoolimata mõlema poole hootistest rünnakutest piirkonnas. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles