Lätis karmistatakse koroonapiiranguid (5)

BNS
Copy
Lätis on maskikandmine ühistranspordis kohustuslik.
Lätis on maskikandmine ühistranspordis kohustuslik. Foto: TOMS KALNINS/EPA/Scanpix

Läti valitsuse ja kriisinõukogu teisipäevasel ühisel virtuaalistungil võeti vastu otsus karmistada alates reedest ehk 30. oktoobrist riigis koroonapiiranguid.

Muu hulgas piiratakse avalikel ja eraüritusel osalevate inimeste arvu.

Alates reedest ei tohi eraüritustel nii siseruumides ja ka väljas osaleda üle kümne inimese, kui varem oli see sada. Avalikel üritustel osalejate ülempiiriks määrati 300 inimest.

Alates seitsmendast klassist jätkavad õpilased koduõpet novembri keskpaigani, sest just selles vanusegrupis on palju nakatunuid. Kõrgkoolide osaline kaugõpe kestab aasta lõpuni.

Maske tuleb Lätis jätkuvalt kanda nii ühistranspordis ja ka siseruumides avalikes kohtades. Teatrites ja kontsertidel on endiselt registreeritud istekohad, mis järgivad sotsiaalse vahemaa hoidmise piiri ja kanda tuleb kaitsemaske.

Lätis tuvastati ööpäevaga 136 uut koroonanakkuse juhtu, teatas teisipäeval haiguste ennetamise ja kontrolli keskus. Viimase 24 tunni jooksul suri kolm koroonahaiget. Lätis on koroonadiagnoosi saanud ühtekokku 4893 inimest.

Teste tehti ööpäeva jooksul 4458, positiivseid oli neist 4,7 protsenti. Testimisvõimekust loodetakse tõsta poole võrra ja juba nädala lõpus hakatakse tegema 8000 testi ööpäevas.

Meditsiinitöötajad saavad koroonaviirusesse haigestunud inimesi ravides lisatasu.

Valitsus otsustas ühtlasi, et tänavuses eelarves eraldatud vahenditest ministeeriumide poolt kokkuhoitud 46 miljonit eurot kasutatakse koroonakriisi leevendamiseks ja ettenägematuteks olukordadeks.

Rahandusministeerium märkis, et tänavu hoidsid ministeeriumid raha kokku muu hulgas töölähetuste ja kavandatud avalike ürituste tühistamise ning transpordi- ja kütusekulude vähendamise kaudu. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles