Türgis põhjustasid pahameelt Charlie Hebdo pilapildid Erdoğanist

Copy
Tüli tekitanud pilapilt
Tüli tekitanud pilapilt Foto: Charlie Hebdo

Türgis põhjustasid teisipäeval suurt pahameelt prantslaste satiiriajakirja Charlie Hebdo pilapildid president Recep Tayyip Erdoğanist.

«Mõistame hukka selle väljaande kõige vastikuma jõupingutuse kultuurirassismi ja vaenu õhutamiseks,» kirjutas presidendi pressiülem Fahrettin Altun suhtlusvõrgustikus Twitter.

«Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni islamivastane tegevus kannab vilja!» süüdistas Altun.

Ajakirja kaanel oli kujutatud paljaste tuharatega mosleminaise seelikut kergitavat ülemeeliku näoga Türgi presidenti. Pildi juures olevas kirjas selgitatakse, et eraelus oskab Erdoğan täitsa kenasti lõbutseda.

Pariisi ja Ankara suhted on sassis, sest Prantsusmaa toetab Süürias Kurdi omakaitseväge, keda Türgi peab terroristlikuks. Samuti on neil erimeelsusi Liibüa ja Ida-Vahemere osas.

Eriti hulluks läksid aga suhtes siis, kui Erdoğan kutsus Macroni oma vaimset tervist kontrollima, millele Pariis vastas suursaadiku Ankarast koju konsultatsioonidele kutsumisega. 

Türgi president jätkas esmaspäeval Macroni isiklikku ründamist, süüdistades teda vihakampaanias moslemite vastu ning prohvet Muhamedi karikatuuride toetamises. 

Erdoğani pooldajad on avaldanud Twitteris Prantsuse kaubamärkide nimistuid, mida tuleks esimeses järjekorras boikottida. Samal ajal on aga mõned kasutajad märkinud, et presidendi abikaasal on eriline nõrkus Prantsuse luksuskaupade brändi Hermès suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles