Vietnam valmistub 20 aasta võimsaimaks taifuuniks

BNS
Copy
Üleujutused Vietnamis.
Üleujutused Vietnamis. Foto: Reuters / Scanpix

Taifuun Molave lähenes kolmapäeval Vietnamile, mis valmistub 20 aasta võimsaimaks tormiks, teatas riigimeedia. 

Üks mees hukkus, kui tuul kiirusega kuni 150 kilomeetrit tunnis paiskas ta oma kodu katuselt Quang Ngai provintsis, kuhu taifuun hiljem kolmapäeval prognooside järgi jõudma peaks, teatas Vietnami riiklik uudisteagentuur. 

Samuti läks tormisel merel Binh Dinhi provintsi lähistel põhja kaks paati 12 kaluriga, keda on otsima saadetud päästelaevad, teatas Vietnami riigimeedia.

Vähemalt 40 000 inimest on evakueeritud ajutistesse varjualustesse sisemaal. Peaminister Nguyen Xuan Phuc andis provintsivõimudele korralduse valmistuda kuni 1,3 miljoni inimese evakueerimiseks taifuuni teelt. 

Telekanal VTV näitas klassiruume, mis olid muudetud evakuatsioonikeskusteks, kus kodust põgenenud külaelanikud ööbisid. 

Kohalikud võimud on sulgenud büroohooned, tehased ja koolid ning kutsunud inimesi siseruumides püsima. Vietnam taastub veel üleujutustest ja maalihetest, milles hukkus 136 inimest ja jäi kadunuks kümneid teisi. 

Taifuuni lähenedes suleti vähemalt viis Vietnami lennujaama ja tühistati enam kui 200 lendu. Rongiliiklus peatati kolmapäevaks samuti ja see jätkub, kui ilm paremaks läheb, vahendas VTV. 

Molave nõrgeneb pärast Vietnami jõudmist, kuid võimas tuulekiirus püsib ja selle vihmahood tabavad veel üleujutatud Kesk-Vietnami. 

Filipiinidel nõudis taifuun vähemalt üheksa inimelu ja sundis oma kodust lahkuma 120 000 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles