Vietnamis möllanud taifuunis sai surma vähemalt 21 inimest

Copy
Pärast taifuuni Quang Ngai provintsis.
Pärast taifuuni Quang Ngai provintsis. Foto: MANAN VATSYAYANA/AFP

Vietnamis kolmapäeval möllanud taifuunis Molave sai surma vähemalt 21 inimest ja hävines tuhandeid kodusid, teatasid võimuesindajad.

Taifuun maabus Vietnamis kolmapäeval, tuues kaasa viimaste aastate suurima hävingu. Torm rebis majadelt katuseid ja vallandas paduvihma piirkonnas, mis kannatas juba nädalaid kestnud tulvade all.

Sajad päästetöötajad püüavad meeleheitlikult leida mitme maalihke alla jäänud inimesi, töid takistavad paks pori ja langenud lehed.

Kolmes Quang Nami provintsi külas on laviini alt välja toodud 19 surnukeha, teatas riigimeedia. Kohalike võimude hinnangul on maalihete alla jäänud veel 45 inimest.

Enamik ohvritest ehk 16 jättis elu kahes maalihke alla jäänud Quang Nami külas. Quang Ngai provintsis sai surma kaks inimest, kes üritasid oma kodusid tormi eest kaitsta. 

Taifuun maabus Danangist lõunas ja tõi kolmapäeval kaasa tormituule, mille iilide kiirus ulatus 40 meetrini sekundis. Neljapäeval rauges maru troopiliseks madalrõhkkonnaks.

Tormi teelt evakueeriti vähemalt 375 000 inimest. Ära jäeti sadu lende ja suleti kõik riigi keskosa koolid ja riigiasutused.

Tuul viis ligi 90 000 majal katuse minema, paljud hooned said kannatada. Neljapäeval oli ikka veel kadunud ka 26 tormi ajal merel viibinud kalurit. Nende kahte alust otsitakse helikopteritega.

Punase Risti informatsiooni kohaselt vajab hädaabi pea 1,2 miljonit inimest.

«Vietnamlased on visad, kuid laastamistöö on nüüd paljudes piirkondades hullem, kui kunagi varem,» ütles Vietnami Punase Risti juht Nguyen Thi Xuan.

Maru tõi rannikualadele pea kuuemeetrised lained, rebis majadelt katuseid ning paiskas maha puid ja elektriliine.

Telekanal VTV näitas klassiruume, mis olid muudetud evakuatsioonikeskusteks, kus kodust põgenenud külaelanikud ööbisid. 

Tegemist on juba neljanda suurema tormiga, mis riiki sel kuul piitsutanud. Vietnam taastub veel üleujutustest ja maalihetest, milles hukkus 136 inimest ja jäi kadunuks kümneid teisi. 

Filipiinidel nõudis taifuun vähemalt 16 inimelu ja sundis oma kodudest lahkuma 120 000 inimest. Samuti läks tormisel merel põhja kaks paati 12 kaluriga, keda on otsima saadetud päästelaevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles