ÜRO kõrge ametnik muretseb Muhamedi piltidest ajendatud pingete pärast (3)

BNS
Copy
Tüli tekitanud pilapilt
Tüli tekitanud pilapilt Foto: Charlie Hebdo

ÜRO ekstremismivastane amet väljendas kolmapäeval sügavat muret seoses kasvavate pingetega prohvet Muhamedi pilavate piltide üle, kutsudes üles vastastikusele austusele erineva usutunnistuse ja erinevate poliitiliste vaadetega inimeste vahel. 

ÜRO Tsivilisatsioonide Alliansi juhi Miguel Angel Moratinose avalduse taustal on moslemimaailmas lahvatanud raev seoses Prantsusmaa reaktsiooniga prohveti karikatuure näidanud õpetaja pea mahavõtmisele.

President Emmanuel Macron on sõnavabadusele viidates jõuliselt kaitsnud Muhamedi kujutavate pilapiltide avaldamist, põhjustades vihased proteste islamimaailmas ja üleskutseid Prantsuse kaupade boikottimisele.

ÜRO kõrge esindaja «jälgib sügava murega kasvavaid pingeid ja sallimatuse juhtumeid, mille on esile kutsunud prohvet Muhamedi kujutavate satiiriliste karikatuuride avaldamine», seisab avalduses. 

«Valulikud karikatuurid on ajendanud ka vägivallategusid süütude tsiviilisikute vastu, keda on rünnatud nende religiooni, uskumuste või rahvuse pärast,» märkis Moratinis, osutamata otseselt piltide kaitsmisele Macroni poolt.

«Religioonide ja pühade ususümbolite solvamine provotseerib viha ja vägivaldset äärmuslust, mis viib ühiskonna polariseerumise ja killustumiseni,» hoiatas ta. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles