Tsihhanovskaja: piiri sulgemine on märk Valgevene võimude paanikast (1)

Copy
Svjatlana Tsihhanovskaja
Svjatlana Tsihhanovskaja Foto: VALDEMAR DOVEIKO / EPA / Scanpix

Valgevene presidendi Aleksandr Lukašenko otsus määrata piirkondlikud inspektorid ning sulgeda piir Läti, Leedu, Poola ja Ukrainaga on märk, et riigi võimud on paanikas, ütles neljapäeval opositsioonijuht Svjatlana Tsihhanovskaja.

«Nii piiri sulgemine kui hiljutised ametissenimetamised on signaalid, et tema (Lukašenko) võim on nõrgenemas. Tema otsused on ebakindlad, kuna ta on paanikas,» ütles Tsihhanovskaja avalduses.

Püüdes Valgevenet isoleerida, isoleerib Lukašenko oma võimu ja kaotab lojaalsed toetajad, sõnas ta.

Inimeste pidev vahetamine ametikohtadel näitab Tsihhanovskaja sõnul seda, et vertikaalne võim on muutumas vähem motiveerituks täitmaks riigipea korraldusi.

Neljapäeval teatati, et Valgevene julgeolekunõukogu endine sekretär Valeri Vakultšik määrati presidendi abiks ja inspektoriks Bresti oblastisse. Endine siseminister Juri Karajev sai samalaadse ameti Grodna oblastis ja tema endine asetäitja Aleksandr Barsukov Minskis.

Valgevene piirivalve teatas neljapäeval, et teatud kategooriatesse kuuluvatele inimestele kehtestati ajutiselt piirangud saabumiseks üle maismaapiiri Lätist, Leedust, Poolast ja Ukrainast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles