Floridas toimub imelikke asju

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Segavõitluskunstide superstaar Jorge Masvidal ja Donald Trump jr üritusel «Võitlejad sotsialismi vastu». 
Segavõitluskunstide superstaar Jorge Masvidal ja Donald Trump jr üritusel «Võitlejad sotsialismi vastu». Foto: John Pendygraft/Zumapress.com/Scanpix

Florida kujuneb presidendivalimistel üheks otsustavaks osariigiks ning Joe Bideni ja Päikesepaiste osariigi uue kodaniku Donald Trumpi vahe arvamusküsitlustes püsib endiselt väike: värske NBC Newsi/Maristi küsitlus annab Bidenile edumaaks 51 protsenti 47 vastu, Five­ThirtyEighti järgi juhib demokraatide kandidaat kahe protsendiga.

Paistab, et pinged on hakanud kanduma ka igapäevaellu: nädalavahetusel teatati Haines Citys ehitusplatsilt buldooseri vargusest, millega sõideti hiljem maha Joe Bideni kampaaniasilte.

Aselinnapea Adam Burgessi sõnul on tegu vihakuriteoga, sest süüdistatav laamendas valdavalt mustanahalise elanikkonnaga linnaosas. Ka Burgess sattus vandaalitsemise ohvriks.

«See mees tuli minu maale, võttis kaks Joe Bideni silti, mis minu aias olid, ja tuli siis ­tagasi buldooseriga, et mu aed maha sõita,» rääkis aselinnapea kanalile Bay News 9.

«Ma olen terve päev viskit joonud ega mäleta, mis juhtus,» lausus 26-aastane James Blight teda vahistama tulnud korrakaitsjatele. Blight sai ­süüdistuse sõiduki ärandamises ja võõrale maale tungimises.

Teine Florida noormees võttis aga sihikule osariigi kuberneri Ron DeSantise, kellel ei olnud võimalik nädal otsa valimistel oma häält anda, sest 20-aastane Naplesi linna elanik oli muutnud valijate andmebaasis ära kuberneri koduse aadressi.

Anthony Steven Guevara vahistati teisipäeva õhtul ja talle esitati muuhulgas süüdistus valimispettuses. Guevara tunnistas teo üles ja näitas korrakaitsjatele, kuidas sai kuberneri sünni­kuupäeva kasutades tema aadressi osariigi registreerimisportaalis muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles