Inglismaal taaskehtestatakse pea kõik koroonapiirangud (17)

Copy
Parlamendihoone ja kellatorn Big Ben.
Parlamendihoone ja kellatorn Big Ben. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Briti peaminister Boris Johnson teatas laupäeval, et Inglismaal taaskehtestatakse pea kõik varasemad koroonapiirangud, kuid koolid jäävad avatuks.

«Praegu on aeg tegutseda, sest alternatiivi pole,» tõdes Johnson telepöördumises rahva poole. «Viirus levib isegi kiiremini, kui meie teadusnõustajate prognoositud halvim stsenaarium,» lisas peaminister.

Piirangud hakkavad kehtima pärast neljapäevast parlamendihääletust nende üle ja kestavad vähemalt detsembri alguseni. Johnsoni hinnangul on kohalike piirangute strateegia koroonaviiruse levikule alla jäänud.

Peaminister kutsus päeval oma valitsusmeeskonna lõunakohtumisele, et uued karmid üleriigilised piirangud kokku leppida. Pannakse kinni kõik poed ja ärid peale elutähtsate, aga koolid, kolledžid ja ülikoolid jätkavad tööd. 

Mitu Euroopa riiki, aga ka Šotimaa, Walesi ja Põhja-Iirimaa valitsused on juba osalised niinimetatud lukkupanekumeetmed taastanud. 

Reedel avaldatud hädaolukordade teadusliku nõuanderühma 8. oktoobri kohtumise materjalides sisaldus hoiatus, et nakatumine ja haiglaravile saatmine on ületamas halvima kavandatud stsenaariumi taset. 

Juulis koostatud halvim stsenaarium prognoosib veel enam kui 85 000 inimese võimalikku surma pandeemia talvise laine ajal. Suurbritannias on nakatumiste arv viimase 28 päeva jooksul jõudsalt kasvanud. Kokku on viirusega seotult Suurbritannias surnud üle 46 000 inimese.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles