Türgi välisminister sõitis Bakuusse arutama Mägi-Karabahhi konflikti

Copy
Aserbaidžaani president Ilham Alijev (paremal) tervitab Bakuus Türgi välisministrit Mevlüt Çavuşoğlut.
Aserbaidžaani president Ilham Alijev (paremal) tervitab Bakuus Türgi välisministrit Mevlüt Çavuşoğlut. Foto: Reuters / Scanpix

Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu sõitis kõnelustele Aserbaidžaani, pühapäeval kohtus ta Bakuus president Ilham Alijeviga. 

Çavuşoğlu teatas oma visiidist Bakuusse varem Twitteris: «Me oleme taas Bakuus koos oma vendadega, et vahetada arvamusi viimaste arengute kohta Mägi-Karabahhis ja väljendada oma kindlat toetust Aserbaidžaanile.»

Türgi välisminister külastab Aserbaidžaani ajal, mil armeenlaste asustatud Mägi-Karabahhi üle on Aserbaidžaani ja Armeenia vahel taas puhkenud lahingud.

Vaenutegevus puhkes 27. septembril ja kestab ka praegu, seda hoolimata kolmest relvarahuleppest. 

Alijev ütles varem sel nädalal, et toetab Mägi-Karabahhi lahendamiseks Aserbaidžaani, Armeenia, Türgi ja Venemaa ehk 2+2 formaati. 

«See oleks meile vastuvõetav, sest Türgi ja Venemaa on meie naabrid ja riigid, millega meil on tihedad sidemed, ja riigid, kellel on suur potentsiaal omavaheliseks koostööks,» ütles Alijev intervjuus Interfaxile 28. oktoobril. 

Piisab sellest, kui vaadata Türgi ja Venemaa suhteid viimaste aastate jooksul.

«Me näeme seda Süürias ja Liibüas ja rahvusvahelise terrorismi vastases võitluses...,» ütles Alijev, kelle sõnul on Türgi ja Venemaa suhete paranemine regionaalse julgeoleku seisukohast oluline tegur.

«Arvestades, et Armeenia separatism on meile ja mitte ainult meile, vaid terve regiooni jaoks, peamine julgeolekuoht, siis ma usun, et Türgi ja Venemaa jõupingutuste ühendamine võiks tuua regioonile kasu ja kiirendada poliitilist lahendust Mägi-Karabahhi konfliktis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles