Trumpi vanavanemate küla Saksamaal tõrjub tüdinult seost USA riigipeaga (1)

Copy
Donald Trumpi hõimlane Ursula Trump pagarikoja ees, mis kannab perekonna nime. Eelmiste valimiste järel hakkas ta seal müüma USA lipuvärvides ja Donald Trumpi kujutisega kooke.
Donald Trumpi hõimlane Ursula Trump pagarikoja ees, mis kannab perekonna nime. Eelmiste valimiste järel hakkas ta seal müüma USA lipuvärvides ja Donald Trumpi kujutisega kooke. Foto: DEBORAH COLE / AFP / SCANPIX

Donald Trumpi Saksamaal asuva esivanemate koduküla vanem lubas enne seda, kui Trump 2016. aastal üllatuslikult USA presidendiks sai, et kui ta teeb ära midagi suurt Ühendriikide või maailma hüvanguks, seatakse asulasse talle üles autahvel. Neli aastat hiljem pole tahvlit kusagil.

Tilluke veiniküla Kallstadt asub Saksamaa edelaosas ning Trumpi isapoolsed vanavanemad kasvasid seal üle teineteisest üle tee tagasihoidlikes majades, mis on endiselt alles.

Ajal, kui kogu maailma ootab ärevalt homme toimuvate USA presidendivalimiste tulemusi, on Kallstadti elanikud Trumpi nime kuulmisest juba üsna tüdinud.

«See oli vaid soovmõtlemine,» ütles 52-aastane Kallstadti linnapea Thomas Jaworek, kui AFP päris temalt autahvli kohta. «Meie kaks riiki olid varem sõbrad ning meie isiklikud suhted püsivad. Aga kui sa näed [Saksamaa kantslerit] Angela Merkelit ja Donald Trumpi kõrvuti istumas, tekib tunne, nagu eraldaks meid praegu terve maailm.»

1200 elanikuga Kallstadti asukate seas pole praegu ühtegi Trumpi, kuid lähikonnas asuvas Freinsheimi külas elaval sugulasel paistab olevat samasugune talent omakasu leidmisel, kuid perekonna tuntuimal liikmel.

73-aastane Ursula Trump jutustas, et kohe kui tema hõimlane sai USA presidendiks, asus ta enda nime kandvas pagarikojas müüma kooke, mida kaunistasid glasuurist Ameerika Ühendriikide lipud ning suhkrust tillukesed Trumpi kujutised.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles