Kabuli ülikooli ründamise eest võttis vastutuse Islamiriik

Copy
Turvajõud lahkumas sündmuspaigalt pärast intsidenti.
Turvajõud lahkumas sündmuspaigalt pärast intsidenti. Foto: OMAR SOBHANI/REUTERS/Scanpix Baltics

Äärmusrühmitus Islamiriik võttis esmaspäeval vastutuse Afganistani ühe tähtsaima ülikooli ründamise eest, mis nõudis vähemalt 22 inimese elu.

«Kaks Islamiriigi võitlejat suutis rünnata Afganistani valitsuse korraldatud kogunemist Kabuli ülikoolis, kus pärast ülikoolikursuse läbimist lõpetasid kohtunikud ja uurijad,» ütles IS-i propagandateenistus Amaq.

Tegu oli vähem kui kahe nädala jooksul juba teise IS-i rünnakuga Kabuli haridusasutuse vastu.

Rünnak algas kella 11 paiku enesetapuplahvatusega, mille järel pommari kaks kaaslast automaatidest tule avas.

Tevishoiuministeeriumi teatel sai surma vähemalt 22 ja haavata sama palju inimesi. Ametnike sõnul oli enamik ohvritest tudengid.

Esialgu pole teada, kuidas õnnestus ründajatel toimetada oma relvad ülikooli, kus on julgeolekukontroll.

Afganistani julgeolekujõududel, keda toetasid USA sõdurid, kulus mitu tundi, et saada olukord kontrolli alla ja kuulutada rünnak lõppenuks.

Afganistani asepresident Amrullah Saleh süüdistas varem esmaspäeval rünnakus islamiliikumist Taliban, mis aga eitas seotust.

President Ashraf Ghani lubas rünnaku eest kättemaksu.

«Me maksame kätte selle arutu rünnaku eest ja iga süütute tudengite veretilga eest, mida täna valati,» ütles ta presidendipaleest edastatud läkituses.

Võimud kuulutasid teisipäeva leinapäevaks.

Eelmisel nädalal sai vähemalt 24 inimest surma enesetapurünnakus Kabuli lääneosas asuvale hariduskeskusele. Ka selle rünnaku võttis omaks Islamiriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles