New Hampshire'i küla avas USA valimised

BNS
Copy
Joe Biden ja Donald Trump kampaaniarajal.
Joe Biden ja Donald Trump kampaaniarajal. Foto: AFP/SCANPIX

USA presidendivalimised algasid ööl vastu teisipäeva New Hampshire'i osariigis asuvas 12 elanikuga Dixville Notchi külas kohe pärast keskööd.

Dixville Notchi valimised on traditsiooniline kurioosum Ühendriikide presidendivalimistel. Sel Kanada piiri lähedal asuval väiksel külal on olnud au valimised sümboolselt keskööl avada alates 1960. aastast.

Valimised kestsid Dixville Notchis ainult mõne minuti. Kõik viis häält läksid demokraatide presidendikandidaadile Joe Bidenile. Ametisolev president Donald Trump ei saanud ühtegi häält.

Enamik valimisjaoskondi USA idarannikul avatakse teisipäeval kell kuus või seitse hommikul (kell 13 või 14 Eesti aja järgi).

Dixville Notchi naaberküla Millsfield avas valimisjaoskonna samuti pärast keskööd, kuid piirkonna kolmas küla, kus tavaliselt sama traditsiooni järgitakse, lükkas kesköise hääletamise koroonapandeemia tõttu edasi.

Vastavalt osariigi seadustele on vähem kui 100 elanikuga küladel õigus alustada hääletust keskööl ja sulgeda valimisjaoskonnad niipea, kui kõik registreeritud valijad on oma hääle andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles