Afgaan avas tule relvitute prantslaste pihta

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ida-Afganistanis Kapisa provintsis teenivad Prantsuse sõdurid olid täna hommikul, kui Afganistani armee vormis mees nende pihta tule avas, parajasti lõpetamas oma baasis trenni, kirjutab uudisteagentuur AFP viitega anonüümsele kõrgele julgeolekuametnikule.


«Sõduritel ei olnud mingit kaitsevarustust. Nad ei saanud end kaitsta. Ta avas nende grupi pihta tule. Hiljem õnnestus neil tema üle ülekaal saavutada,» kirjeldas see allikas.

Sama ütles ka Prantsuse kaitseminister Gerard Longuet: «Nad polnud relvastatud, nad sõna otseses mõttes mõrvati afgaani sõduri poolt. Me ei tea, kas see oli sisseimbunud Talibani võitleja või keegi, kes otsustas rünnata meile veel seni teadmata põhjustel.»

Longuet’ sõnul sai lisaks neljale tapetule veel 15 prantslast viga, neist kaheksa seisund on tõsine.

Kapisa provintsi politseiülema Abdul Hamid Erkini sõnul avas Afganistani armee sõdur prantslaste pihta tule kohaliku aja järgi kella kümne ajal hommikul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles