Saksa politsei korraldas haaranguid seoses Viini veretööga

Copy
Saksa politseinikud. Foto on illustreeriv.
Saksa politseinikud. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters/ScanPix

Saksa politsei teatas täna haarangutest korterites ja kontorites nende omanike võimalike sidemete tõttu Islamiriigi toetajaga, kes esmaspäeval Viini kesklinnas tapatalgud korraldas.

Osnabrückis, Kasselis ja Pinnebergis asuvad objektid kuuluvad neljale inimesele, kes ilmselt ei ole rünnakuga seotud, teatas föderaalne kriminaalpolitsei BKA. 

"Kuid neil võib olla sidemeid arvatava ründajaga," kirjutas kriminaalpolitsei oma Twitteri kontol. 

Läbiotsimised viidi läbi Austria võimude taotlusel, lisas BKA.

Politsei lasi esmaspäeva õhtul Viinis maha Austria-Makedoonia topeltkodakondsusega 20-aastase Kujtim Fejzulai, kes oli jõudnud selleks hetkeks tappa neli inimest.

Austria politsei on veretöö järel võtnud kinni 14 inimest. Tegemist on esimese suure rünnakuga riigis viimastel aastakümnetel ja esimesega, mille pani toime arvatav džihadist. 

Saksa ajakirji Der Spiegel teatas varem sel nädalal, et Viini ründaja oli võtnud ühendust Saksamaal elavate islamistidega seoses sooviga sõita Süüriasse ja ühineda Islamiriigiga. 

Juurdlus on viinud ka Šveitsi, kus prokuratuur kinnitas 18- ja 24-aastase mehe vahistamist, kes olid terrorismiga seotud rikkumiste tõttu juba varem sihikule võetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles