Colombia president pidas kõnelusi endiste sissiliidritega

Copy
Endised FARC-i sissijuhid ja praegused parteiliikmed presidendipalee ees.
Endised FARC-i sissijuhid ja praegused parteiliikmed presidendipalee ees. Foto: JUAN BARRETO/AFP

Colombia president Ivan Duque pidas eile kõnelusi endiste FARC-i sissiliidritega, lubades kiirendada endiste võitlejate integreerimist pärast 2016. aasta rahulepet, teatas riigipea nõunik Emilio Archila.

Duque, kes varem on väitnud, et rahuleppe teatud aspektid on Colombia Revolutsiooniliste Relvajõudude (FARC-i) suhtes liiga leebed, lubas teha tööd «reintegratsiooni protsessi edasiviimiseks», ütles Archila, kes on valitsuse tähtis nõunik konfliktijärgsetes küsimustes.

Presidendipalees korraldatud kohtumine, millel osales ka Archila, järgnes endiste sissivõitlejate 10-päevasele marsile, et nõuda valitsuselt lubaduste täitmist vastavalt 2016. aasta rahuleppele, mis viis 13 000 FARC-i võitleja desarmeerimisele ja muutis sissirühmituse parteiks.

Endiste sisside sõnul vajavad nad suuremat kaitset, kuna neid ohustavad teised sissirühmitused ja narkokaubanduse võrgustikud.

Alates 2016. aastast on tapetud 237 endist FARC-i liiget.

«On kokkulepe tugevdada ja kiirendada reintegratsiooni protsessi» Duque järelejäänud 22-kuulisel ametiajal, ütles FARC-i partei liider pastor Alape pärast kohtumist. Duque ametiaeg lõpeb 2022. aasta augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles