Armeenias tulistati alla Vene helikopter (2)

Copy
Foto kõnealusest Vene kopterist
Foto kõnealusest Vene kopterist Foto: /AP/Scanpix Baltics

Armeenia lõunaosas Aserbaidžaani piiri lähedal tulistati esmaspäeval alla Vene helikopter. Aserbaidžaan teatas, et tegu oli nende eksitusega. 

«Täna kell 18.39 saadi signaal selle kohta, et Jerashi - Paruir Sevaki küla piirkonnas kukkus alla ja süttis põlema Vene helikopter. Sündmuspaika sõitis operatiiv-päästegrupp,» edastas Armeenia eriolukordade ministeeriumi pressiteenistus, lisades, et esialgsetel andmetel sai surma kaks inimest.

Vene kaitseministeeriumi teatel tulistati Vene relvajõudude Mi-24 kopter alla õhutõrjerelvaga. Moskva teatel oli kopter eskortimas Armeenias asuva Vene sõjaväebaasi sõidukite kolonni.

Vene kaitseministeerium kinnitas kopteri kahe meeskonnaliikme hukkumist, lisades, et kolmas jäi ellu ja evakueeriti.

Aserbaidžaan võttis vastutuse

«Aserbaidžaani pool vabandab Venemaa ees seoses selle traagilise vahejuhtumiga,» ütles välisministeerium avalduses, rõhutades, et vahejuhtum oli eksitus ja ei olnud suunatud Venemaa vastu.

Vene kaitseministeeriumi teatel tulistati kopter alla õhutõrjerelvaga. Surma sai kaks meeskonnaliiget,üks pääses eluga.

Aserbaidžaani välisministeerium ütles, et kopter lendas pimedal ajal madalal ning Aserbaidžaani-Armeenia piiri lähedal. «Vene õhujõudude koptereid ei ole selles piirkonnas varem näha olnud,» lisati ministeeriumi avalduses.

Bakuu teatel otsustasid Aserbaidžaani relvajõud avada tule kõrgendatud pingete tõttu seoses relvakonfliktiga Mägi-Karabahhis.

Aserbaidžaan avaldas hukkunute omastele kaastunnet ning kinnitas valmisolekut maksta valuraha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles