USA justiitsminister ärgitas osariike uurima valimisreeglite rikkumist (1)

BNS
Copy
William Barr
William Barr Foto: Reuters/ScanPix

USA justiitsminister William Barr on ärgitanud osariike enne valimistulemuste kinnitamist uurima sisulisi süüdistusi hääletusreeglite rikkumises, kuigi sõltumatuid tõendeid selle kohta pole, vahendas esmaspäeval kohalik meedia. 

Ametisoleva presidendi Donald Trumpi kampaaniameeskond on alustanud kohtumenetlusi väidetavate rikkumiste suhtes mitmel pool riigis. Trump ei ole kaotust tunnistanud ning on rääkinud tõendeid esitamata demokraatide ulatuslikust vandenõust hääletustulemuste kallutamiseks Joe Bideni kasuks. 

Biden edestab Trumpi paljudes kaalukeeleosariikides märkimisväärse eduga ja mingeid märke valesti loetud või ebaseaduslikult antud häältest, mis tulemust muudaksid, ei ole. 

Tegelikult on mõlema erakonna ametiisikud tunnistanud, et valimised kulgesid ladusalt, kuigi on olnud mõningaid valimistele tüüpilisi pisiviperusi. 

USA föderaalprokuröridele saadetud märgukirjas ütleb Barr, et «uurimise võib ette võtta, kui on olemas selged ja usaldusväärsed süüdistused rikkumiste kohta, mis tõeks osutumise korral võivad mõjutada föderaal- ja osariigi valimiste tulemusi».

Ta lisas seejuures, et föderaalvalimiste tulemusi selgelt mitte muutvaid süüdistusi tuleb käsitleda alles pärast valimiste kinnitamist. 

Barr ei maininud oma märgukirjas mingeid konkreetseid näiteid arvatavatest rikkumistest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles