Ukraina ärimees: mul paluti Hunter Bideni kohta valetada

Postimees
Copy
Hunter Biden.
Hunter Biden. Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina ärimees Hares Youssef tunnistas Timesi väljaandele, et tal paluti valetada Hunter Bideni tegevuse kohta, et määrida Joe Bideni mainet. Vastutasuks lubati talle USA viisat ja puutumatust.

See jutt tõstatab uusi küsimusi Ukraina juhtumi kohta, mis viis senati uurimiseni ja president Donald Trumpi läbikukkunud tagasikutsumiseni. Juurdluses tõusis tähelepanu alla Trumpi advokaadi Rudy Giuliani tegevus. Giuliani partneri Lev Parnasi tunnistuse järgi olid nad otsinud skandaali, mis kahjustaks Joe Bideni šansse saada demokraatide presidendikandidaadiks.

Otsingu käigus jõudsid nad Kremli-sidemetega Ukraina oligarhi Dmõtro Firtašini, kelle Ühendriikide võimud palusid 2014. aastal välja anda. Parnasi väitel oli Firtaš sõlminud kokkuleppe, et väljaandmisorder võetakse tagasi, kui ta suudab Bideneid määrivat skandaali pakkuda.

Youssef oli endise Ukraina presidendi Viktor Juštšenko nõunik. Tema sõnul oli Firtaši meeskonna liige talle lähenenud ja öelnud, et saab aidata päästa suhet Ameerikaga. Ta ütles, et tal paluti leiutada seosed ühe tema kunagise äripartneri ja Hunter Bideni vahele seoses investeerimisfondi mbloom läbikukkumisega. «Ma pole teda kunagi isegi kohanud,» ütles Youssef. «Aga Hunter Bideni järele olid juba jahikoerad saadetud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles