BBC korraldab printsess Diana intervjuu kohta uurimise

Postimees
Copy
Printsess Diana kuulsas 1995. aasta 20. novembri intervjuus. 
Printsess Diana kuulsas 1995. aasta 20. novembri intervjuus. Foto: SCANPIX

Briti valitsus toetab uurimist küsimuses, kas BBC ajakirjanik Martin Bashir sai oma kuulsa intervjuu printsess Dianaga väljapressimise abil.

«BBC peadirektor on lubanud seda asja põhjalikult uurida ja see on õige viis talitada,» tsiteeris peaminister Boris Johnsoni kõneisikut eilne The Times. «Et tegu on avalik-õigusliku ringhäälinguga, eeldame BBC ajakirjanikelt kõrgeimate standardite järgimist.»

Selles 1995. aasta novembris, pisut enne Diana ja Briti troonipärija prints Charlesi lahutust antud usutluses ütles printsess muuseas kuulsad sõnad: «Selles abielus oli meid kolm, mis oli pisut rahvarohke.» Sellega viitas Diana pikalt kestnud afäärile prints Charlesi ja temaga hiljem abiellunud Camilla Parker-Bowlesi vahel.

Intervjuud vaatas 23 miljonit inimest ja see andis hoo sisse Bashiri karjäärile. Hiljem õnnestus tal pääseda enneolematult lähedale teiselegi nüüdseks surnud kuulsusele – laulja Michael Jacksonile. Praegu on Bashir BBC palgal usuasjade korrespondendina.

Tänavu päevavalgele ilmunud süüdistuste järgi kasutas Bashir usutluse saamiseks ebaeetilisi võtteid. Printsessi lähedusse pääsemiseks kasutas ajakirjanik ära tema venda Charles Spencerit. Ta näitas viimasele võltsitud dokumente, millega survestas Spencerit, et too veenaks õde intervjuud andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles