Pompeo kutsus Valgevene võime poliitvange vabastama (1)

Copy
USA välisminister Mike Pompeo.
USA välisminister Mike Pompeo. Foto: POOL/REUTERS

USA välisminister Mike Pompeo kritiseeris neljapäeval Valgevene võime, et nad hoiavad vahi all üle 100 opositsiooniaktivisti, ning kutsus neid vabastama.

«USA mõistab hukka poliitvangide jätkuva kinnipidamise Valgevenes. Üle 100 poliitvangi on praegu vahi all inimõiguste ja põhivabaduste teostamise eest rahumeelse osalemisega protestidel, üleskutsetega vabadustele ja ausatele valimistele ning pooldades rahvuslikku dialoogi eesmärgiga teha lõpp praegusele kriisile,» edastas välisministeerium Pompeo sõnad.

Ta tuletas meelde, et need isikud kuuluvad tuhandete teiste valgevenelaste hulka, kes võeti kinni, kui võimud püüdsid proteste maha suruda.

Pompeo kutsus Valgevene võime vähendama pingeid, lõpetama vägivalla kasutamise meeleavaldajate vastu, vabastama kõik poliitvangid ja protestijad ning astuma dialoogi Valgevene opositsiooni koordinatsiooninõukoguga.

Valgevenes on kestnud protestid alates 9. augustil peetud presidendivalimistest, mis andsid võidu Aleksandr Lukašenkole. Opositsioon ei ole valimistulemusi tunnistanud, väites, et aset leidis ulatuslik valimispettus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles