Itaalia peaminister lastele: jõuluvana saab eriloaga ringi liikuda

Copy
Itaalia peaminister Giuseppe Conte.
Itaalia peaminister Giuseppe Conte. Foto: EPA / Scanpix

Jõuluvana kannab kaitsemaski ja saab reisida maailmas tänu eriloale, kinnitas neljapäeval Itaalia peaminister Giuseppe Conte oma Facebooki kontol, püüdes leevendada laste kartusi, et koroonapandeemiast põhjustatud liikumispiirangud võivad ka jõuluvanale kehtida.

«Jõuluvana kinnitas mulle, et tal on juba rahvusvaheline reisisertifikaat: ta võib reisida kõikjal ning jagada kinke kogu maailma lastele,» kirjutas Conte.

Ta reageeris viieaastase Tommaso murelikule kirjale, kes palus tal «Babbo Natale» suhtes mitte piiranguid rakendada.

«Ta (jõuluvana) kinnitas mulle, et ta kasutab alati maski ja hoiab õiget vahemaad, et kaitsta ennast ja kõiki neid, kellega ta kohtub,» lisas Conte.

Itaalia peaminister tegi Tommasole ettepaneku, et ta paneks jõulukuuse alla ka pudeli käte desinfitseerimise vahendit, samuti sooja piima ja küpsiseid.

«Ma annan sulle teada, et pole vaja öelda jõuluvanale, et sa olid hea oma kirjas, kuna ma juba ütlesin talle seda,» jätkas Conte.

«Ma leidsin, et sa tahtsid paluda jõuluvanalt koroonaviiruse minema ajamist. Ära unusta ka teist kinki soovida,» sõnas peaminister.

Itaalia oli esimene Euroopa riik, mida koroonapandeemia sel kevadel tabas. Viimastel nädalatel on nakatumiste arv taas hoogsalt kasvanud ning ületas sel nädalal miljoni piiri.

Üle riigi ja erinevates maakondades on kehtestatud mitmesugused piirangud, sõltuvalt koroonaolukorrast konkreetses regioonis.

Üha rohkem meditsiinitöötajaid ja poliitikuid kutsuvad rakendama veelgi karmimaid meetmeid ja isegi teist üleriigilist lukkupanekut.

Regionaalküsimuste minister Francesco Boccia ütles neljapäeval, et olenemata pandeemia arengust lähinädalatel tuleb sel aastal jõule tähistada ainult kõige lähemate pereliikmete ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles