Päästelaev Open Arms tõi Sitsiiliasse 255 migranti (1)

Copy
Põgenikud ja migrandid ootavad vabaühenduse Proactiva Open Arms päästjaid Vahemerel 11. november 2020. Päästjad olid lõpetanud päästevestide ja maskide laialijagamise, kui ülerahvastatud paat purunes.
Põgenikud ja migrandid ootavad vabaühenduse Proactiva Open Arms päästjaid Vahemerel 11. november 2020. Päästjad olid lõpetanud päästevestide ja maskide laialijagamise, kui ülerahvastatud paat purunes. Foto: AP/Scanpix

Päästelaev Open Arms jõudis laupäeval Itaalia Sitsiilia saare rannikule ja andis Itaalia võimudele üle 255 migranti, teatas Hispaania vabaühendus Twitteris. 

Kokku läksid kahele Itaalia laevale 184 täiskasvanut ja 71 saatjata alaealist 20 Aafrika riigist. Nad peavad jääma alustel karantiini koroonaviiruse epideemia ohutusmeetme raames, teatas vabaühendus.

Open Arms päästis migrandid merehätta sattunud paatidelt teisipäeval ja kolmapäeval. 

Vähemalt veel viis migranti hukkus pärast seda, kui nende ülerahvastatud kummipaat Liibüa ranniku lähistel ümber läks, teatas vabaühendus. 

Päästeoperatsioon Vahemerel 11. november 2020.
Päästeoperatsioon Vahemerel 11. november 2020. Foto: OPEN ARMS/REUTERS/Scanpix

Open Arms teatas ka ühe kuue kuu vanuse väikelapse hukkumisest. 

Sel aastal on migrantide arv, kes üritavad jõuda Euroopasse merekõlbmatutel alustel, kasvanud. Enamik neist asuvad teele Liibüast või Tuneesiast. 

Viimasel nädalal sooja ilma tõttu võttis teekonna üle Vahemere ette suur arv migrante, kuid vaid neljapäeval uppus ühes paadiõnnetuses umbes sada inimest. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles