Saksa majandusminister: koroonapiirangud kestavad veel mitu kuud

Copy
Saksa majandusminister Peter Altmaier.
Saksa majandusminister Peter Altmaier. Foto: Imago/ScanPix

Saksamaal kehtestatud koroonapiirangud võivad kesta veel neli-viis kuud, ütles täna majandusminister Peter Altmaier, purustades lootuse, et kahe nädala eest osaliselt lukku keeratud riik varsti jälle avatakse.

«Nakkusarvud on ikka veel liiga kõrged – palju kõrgemad kui kaks nädalat tagasi,» ütles minister ajalehele Bild an Sonntag enne esmaspäevast valitsusistungit, kus tehakse ülevaade piirangute toimest.

Saksamaa sulges end osaliselt novembri algul, pannes kinni baarid, restoranid, spordisaalid ja teised meelelahutuskohad. Koolid ja poed jäid lahti.

Uute nakkusjuhtude lisandumine on mõnevõrra aeglustunud, kuid neid on ikka veel palju. Reedel teatati rekordilisest rohkem kui 23 000 uuest koroonadiagnoosist.

«Me peame elama märkimisväärsete ettevaatusabinõude ja piirangutega veel vähemalt järgmised neli kuni viis kuud,» ütles Altmaier.

«Paljud inimesed loodavad mõistagi (piirangute) leevendamist, et restoranid ja kinod avatakse. Aga arvestades veel kaugelt liiga kõrget nakkustaset on meil manööverdamiseks vähe ruumi.»

Kantsler Angela Merkeli ja 16 liidumaa juhtide kokkuleppel teoks saanud piirangud kehtivad esialgu novembri lõpuni.

Esmaspäeval tulevad aga kõik nad uuesti kokku ja otsustavad, kas pikendada olemasolevaid meetmeid või kehtestada veel rangemad.

Üha häälekamalt nõutakse koolide sulgemist, sest karantiinis on juba üle 300 000 lapse.

Laupäeval avaldati mitmel pool Saksamaal koroonapiirangute vastu meelt.

Saksamaal on kogu pandeemia jooksul registreeritud 790 503 koroonaviirusse nakatumist ja surnud on 12 485 inimest.

Kui oktoobri algul oli intensiivravil pisut üle 360 patsiendi, siis nüüdseks juba üle 3300.

End kahe nädala eest samuti osaliselt sulgenud naaberriik Austria teatas laupäeval, et teisipäevast pannakse kinni ka koolid ja vähemvajalikud poed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles