GALERII ⟩ Valgevene miilits peletas protestijaid šokigranaatide ja veekahuritega (3)

Copy

Tuhanded valgevenelased tulid selgi pühapäeval pealinna Minski tänavatele president Aljaksandr Lukašenka vastu meelt avaldama.

Relvastatud ja maskides militsionäärid lasid protestijate vastu käiku pisargaasi, šokigranaadid ja veekahuri, teatas kohalik meedia.

Inimõigusorganisatsiooni Viasna andmetel peeti Minskis, Vitsebskis, Svetlogorskis, Bobruiskis, Pinskis, Gomelis ja mujal  kinni üle 900 inimese, teiste seas  ajakirjanikke.

Meeleavalduste ajaks suleti 15 metroojaama ja mobiililevi oli väga piiratud, ütles sündmuskohal viibinud AFP ajakirjanik.

Alates 9. augusti presidendivalimistest on kümned tuhanded valgevenelased igal nädalavahetusel massiliselt meelt avaldanud ja Lukašenko tagasiastumist nõudnud.

Reedel täitsid Minski kesklinna tuhanded inimesed, kes leinasid miilitsa käe läbi kannatada saanud ja vigastustesse surnud opositsiooniaktivisti Raman Bandarenkat.

Paljud meeleavaldajad kandsid ka pühapäeval plakateid 31-aastasena hukkunud kunstniku ja endise sõjaväelase mälestuseks. 

Kakskümmend kuus aastat võimul olles opositsiooni ja sõltumatut ajakirjandust maha surunud Lukašenko keeldub opositsiooniga läbi rääkimast ja väidab, et protestid on lääneriikide mahitatud. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles