Moskva: Vene rahuvalvajad on Mägi-Karabahhis kohale paigutatud

Copy
Vene rahuvalvajad
Vene rahuvalvajad Foto: Stanislav Krasilnikov/Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix Baltics

Mägi-Karabahhis on tülipoolte lahutusjoonele Vene rahuvalvajate vaatluspostide laialipaigutamine lõpetatud, olukorda seiratakse ööpäevaringselt, ütles esmaspäeval Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov.

«Rahuvalveallüksused jälgivad relvarahust ja igasuguse sõjategevuse lõpetamise lubadusest kinnipidamist üheksalt vaatluspostilt lõuna vastutusalal ja veel üheksalt põhjas. Laçıni koridoris (Zabuxi - Zarıslı tee) tegutseb seitse vaatlusposti, mis tagavad rahuvalvajate sõjaväekolonnide läbipääsu,» ütles Konašenkov.

Ta rõhutas, et relvarahust peetakse kinni kogu lahutusjoone ulatuses. 

Konašenkovi andmetel naasis 15. novembril Armeeniast Mägi-Karabahhi Vene rahuvalvajate patrulli saatel 475 põgenikku. Kokku on 14. novembrist naasnud oma elupaika 725 Mägi-Karabahhist sõja jalust pagenud inimest.

«Mägi-Karabahhis jätkub kokkuleppe kohaselt surnukehade vahetus. See leiab aset Vene rahuvalvejõudude ja Rahvusvahelise Punase Risti koordineerimisel,» ütles Konašenkov. 

«Laçıni koridoris käib demineerimine ja paikkonna täielik puhastamine plahvatusohtlikest esemetest. Täna uuriti läbi üks kilomeeter Stephanakerti-Gorise teed, teelt ja teeäärest eemaldati 27 purustatud ja kahjustatud tehnika ühikut,» selgitas kaitseministeeriumi esindaja.

«Rahuvalveüksuse juhatus korraldas koostöö kohalike haldusasutistega, et lahendada usukoguduste küsimusete lahendamine. Kohalike elanike palvel paigutati rahuvalvajate post muistse Dadivanki kloostri juurde Kälbäcäri rajoonis. Vene rahuvalvajate vahendusel arutatakse selle vaba külastamise tagamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles