Taani tugevdab allveelaevniku põgenemiskatse järel turvameetmeid

Copy
Kohtuhoone esine, Glostrup. 21. oktoober.
Kohtuhoone esine, Glostrup. 21. oktoober. Foto: Liselotte Sabroe/Epa/Scanpix Baltics

Taani justiitsministeerium teatas esmaspäeval turvameetmete tugevdamisest seoses möödalaskmistega range režiimiga vanglas, kust mõrvarist allveelaevnik Peter Madsen läinud kuul peaaegu põgenes.

Lisaks turvameetmete karmistamisele Kopenhaageni lähedal asuvas Herstedvesteri vanglas, teatas ministeerium inspektsioonidest ka teistes vanglates ja spetsialistide värbamisest turvarežiimi tugevdamiseks.

Madsen, kes kannab eluaegset vanglakaristust Rootsi ajakirjaniku Kim Walli tapmise eest 2017. aastal, õnnestus 20. oktoobril Herstedvesteri vanglast viivuks põgeneda.

Põgenemise käigus kasutas 49-aastane Madsen vanglapsühholoogi ähvardamiseks võltspommivööd.

Ehkki vabaduses jõudis ta olla vaid paar minutit, osutas asjaolu, et ta niivõrd kaugelegi jõudis turvameetmete ebapiisavusele, teatas ministeerium.

Vanglaametnikud ei olnud piisavalt teadlikud Madseni valmisolekust plaanida ja panna toime raskeid kuritegusid vabaduse saavutamiseks, öeldi avalduses.

Madsenile lubati järelevalveta ligipääsu töökojale ja tal läks korda smugeldada sealt seadelisi, mida ta põgenemisel kasutas, ütles justiitsminister Nick Hækkerup.

Vanglaameti raportis vahejuhtumi kohta öeldi, et Madsenil lubati vanglas liikuda ringi seljakotiga, ilma et valvurid teda peatanud oleks.

Vahejuhtumi järel meetmeid tugevdati. Nüüd peavad vangid kandma oma asju läbipaistvates kottides ja suurendatud on ka videovalvet.

Madsen ja veel viis vangi toimetati vahejuhtumi järel teisse vanglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles