Zjuganov lubas presidendiks saades teha valitsuse täiesti ümber

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa presidendiks kandideeriv kommunistide liider Gennadi Zjuganov lubab valimisvõidu korral teha valitsuse täiesti ümber.

Tänasel meeleavaldusel Moskvas Maneeži väljakul, millega toetati ausaid valimisi, lubas esikommunist muuta ka presidenti ametiaja pikkust. Zjuganovi sõnul peaks riigipea ametiaeg olema viis aastat pikk ja järjest saaks olla riigitüüri juures kaks ametiaega.

Kui näiteks Vladimir Putin oli järjest kaks nelja-aastast tsüklit, siis 4. märtsil valitav president püsib ametis kuus aastat.

«Me teeme valitsuse täiesti ümber, mitte ühtegi ministrit ei saa ametisse kinnitada ilma riigiduuma saadikute eest toimunud eksamit läbimata,» rõhutas ta.

Zjuganov lubas teha kõik «normaalse mitmeparteilise süsteemi moodustamiseks».

Kuna täna möödub revolutsioonijuhi Vladimir Iljitš Lenini surmast 88 aastat, siis viisid kommunistid lilli Punasel väljakul asuva mausoleumi juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles