Esimene USA osariik kinnistas geiabielu põhiseaduses (2)

Copy
Ülemkohtu 2015. aasta otsuse tähistamine Californias. Otsuses määratleti, et samasoolistel paaridel on õigus abielluda sõltumata osariigi seadustest.
Ülemkohtu 2015. aasta otsuse tähistamine Californias. Otsuses määratleti, et samasoolistel paaridel on õigus abielluda sõltumata osariigi seadustest. Foto: DAVID MCNEW/AFP/SCANPIX

Nevadast sai esimene USA osariik, mis kinnistas samasooliste abielu lubamise osariigi põhiseaduses. Küll aga lubatakse tseremoonia korraldamisest keelduda religioossetel organisatsioonidel ja vaimulikkonnal. 

Osariigi elanikud hääletasid samasooliste abielu üle 3. novembril toimunud hääletamistel, mille lõplikud tulemused avaldati nüüd. 62 protsenti elanikke toetasid abielu sõltumata partnerite soost, 38 protsenti olid selle vastu, ütles Nevada riigisekretäri kantselei. 

Presidendivalimistel on Nevada olnud kaalukeeleosariigiks, ent viimastel aastatel on Demokraatlik partei olnud seal edukam. Samasooliste abielu toetas siiski rohkem inimesi kui demokraatlikku presidendikandidaati Joe Bidenit. Samuti võitis see mõnes maakonnas, kus toetati vabariiklikku presidenti Donald Trumpi. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles