Briti Tööpartei ennistas oma eksliidri Corbyni liikmesuse

Copy
Jeremy Corbyn.
Jeremy Corbyn. Foto: Reuters/ScanPix

Briti suurim opositsioonijõud Tööpartei taastas eile endise esimehe Jeremy Corbyni mõne nädala eest peatatud liikmesuse.

Corbyn väljendas Twitteris rahulolu leiboristide täitevkomitee vaidluste lahendamise komisjoni vastava otsusega, teatas kohalik meedia.

«Meie liikumine peab nüüd koonduma, et seista vastu ja alistada see sügavalt kahjulik konservatiivne valitsus,» säutsus vasakpoolne veteran. 

Corbyni liikmesus peatati pärast võrdõiguslikkuse ja inimõiguste komisjoni (EHRC)  raportis esitatud süüdistusi, et partei juhtkond eesotsas Corbyniga olevat pisendanud juutidest leiboristide kaebuste tähtsust või jätnud need sootuks tähelepanuta. 

Erakond peatas tema liikmesuse seoses reaktsiooniga raportile, mille väiteid nimetas Corbyn ülepaisutatuks. 

Tööpartei liider Keir Starmer reageeris Corbyni ennistamisele kriitiliselt, nimetades seda järjekordseks valulikuks päevaks juudi kogukonnale ja neile leiboristidele, kes on väsimatult antisemitismi vastu võidelnud. 

«Ma ei luba, et keskendumine ühele isikule takistaks meie eluliselt tähtsat tööd antisemitismi vastu,» lisas ta.

Corbyn ennistati erakonda mõni tund pärast seda, kui ta oli tunnistanud, et mure seoses antisemitismiga parteis ei ole siiski liialdatud, nagu ta möödunud kuul väitis. 

Oktoobri lõpul oli endine parteijuht öelnud, et ei saa kõigi komisjoni väidetaga nõustuda.

«Juba üks antisemiit on liiga palju, aga meie vastased partei sees ja sellest väljas ning suur osa meediast on probleemi ulatust ka poliitilistel põhjustel dramaatiliselt üle paisutanud,» ütles ta tollal.

Aprillis Corbyni parteijuhi kohal välja vahetanud Starmer vabandas pärast Corbyni avaldust juutidest parteikaaslaste ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles