Twitteri ja Facebooki juht kinnitasid senatile oma erapooletust

Copy
Twitteri juht Jack Dorsey senaatorite küsimustele vastamas.
Twitteri juht Jack Dorsey senaatorite küsimustele vastamas. Foto: Zumapress/Scanpix

Facebooki ja Twitteri tegevjuhid Mark Zuckerberg ja Jack Dorsey vastasid eile senati küsimustele seoses Ühendriikide valimistega, kaitstes sotsiaalmeediaplatvormide samme desinformatsiooni vastu. 

Facebooki ja Twitterit on USA tulise valimiskampaania ajal rünnatud nii vasakult kui paremalt. Ettevõtteid on ühelt poolt survestatud maha võtma väidetavalt kahjulikku desinformatsiooni, teisalt aga sarjatud teatud vaadete mahasurumise eest. 

Kuulamise eesmärk oli «arutada uudisartiklite tsensuuri ja summutamist» ja «2020. aasta valimiste käsitlemist» neil platvormidel.

Vabariiklasest senaator Lindsey Graham nõudis uusi regulatsioone, et tagada sotsiaalmeediahiidude vastutus sisu eemaldamist ja filtreerimist puudutavate otsuste eest. 

Ta pidas vajalikuks muuta seadust, mis annab internetiteenustele immuniteedi teiste postitatud sisu suhtes, öeldes, et sotsiaalmeedial on võimu samapalju kui valitsustel ja kaugelt rohkem kui tavalistel meediaväljaannetel. 

Section 230-na tuntud seaduse reformimist pidas vajalikuks ka demokraat Richard Blumenthal, kes pani pahaks ebapiisavaid samme president Donald Trumpi postituste vastu. 

Zuckerberg kinnitas, et ettevõte eemaldas oma platvormilt valeväiteid hääletamise kohta ja märgistas hoiatusega enam kui 150 miljonit materjali. Samuti karmistas firma meetmeid, et Facebooki ei saaks kasutada valimisjärgsete rahutuste organiseerimiseks. 

Twitteri juht märkis, et sõnumite filtreerimine sotsiaalmeedias ei ole vastupidiselt vabariiklaste väidetele olnud eelarvamuslik. 

«Sisu filtreerimisel langetatakse kõik otsused poliitilisi vaateid, parteilist kuuluvust või poliitilist ideoloogiat arvestamata,» lausus Dorsey. 

«Me usume kindlalt erapooletusse ja püüame õiglaselt tagada kõigi meie reeglite järgimist,» lisas ta. 

Zuckerberg ja Dorsey vastasid senati õiguskomitee küsimustele video teel. Tegemist oli juba teise sotsiaalmeediale pühendatud kuulamisega USA valimiste perioodil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles