USA tervishoiuliidud palusid Trumpil Bideniga koostööd teha

Copy
Koroonaviirusesse nakatunud patsientide eest hoolitsemine Houstonis, Texases.
Koroonaviirusesse nakatunud patsientide eest hoolitsemine Houstonis, Texases. Foto: Go Nakamura/AFP/Scanpix

USA tervishoiueksperdid kutsusid eile üles president Donald Trumpi jagama kriitilise tähtsusega Covid-19 teavet tulevase presidendi Joe Bideni meeskonnaga, et vältida ebavajalikke ja traagiliste tagajärgedega viivitusi võideldes pandeemiaga, mis on üle koormanud haiglaid kogu riigis. 

Kolm juhtivat tervishoiuorganisatsiooni esitasid Valgele Majale avaliku kirja. «Tuleb jagada reaalajas andmeid ja teavet ravimite, testimisvõimekuse, isiklike kaitsevahendite, ventilaatorite, haiglate voodikohtade tagavarade ja tööjõu kättesaadavuse kohta, et planeerida riiklike vahendite kasutamist ja päästa lugematul arvul elusid,» öeldi avalduses, millele kirjutasid alla Ameerika arstide liit, Ameerika õdede liit ja Ameerika haiglate liit.

Kiri avaldati päev pärast seda, kui Biden hoiatas, et rohkem inimesi võib surra, kui Trump jätkab võimu sujuva ülemineku blokeerimisega. Bideni Covid-19 rakkerühma kaasjuht dr Vivek Murthy ütles eile, et Bideni meditsiinilised nõunikud pole saanud praegu ametis olevate võimukandjatega rääkida. See on takistus, mis võib halvendada USA võimekust viirusega toime tulla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles