Pandeemia ähvardab kahe miljoni lapse elu ja terve põlvkonna tulevikku (1)

Postimees
Copy
Lapsed söövad abitöötajate jagatud putru Lõuna-Aafrika Vabariigis Johannesburgi eeslinnas. Paljude maailma laste jaoks on koroonaviiruse pandeemia toonud kaasa süveneva vaesuse ja tühja kõhu.
Lapsed söövad abitöötajate jagatud putru Lõuna-Aafrika Vabariigis Johannesburgi eeslinnas. Paljude maailma laste jaoks on koroonaviiruse pandeemia toonud kaasa süveneva vaesuse ja tühja kõhu. Foto: MARCO LONGARI / AFP / Scanpix

ÜRO lastefondi UNICEF värske raporti kohaselt on varsti aasta jagu kestnud koroonaviiruse pandeemia seadnud maailma lapsed silmitsi kolmekordse ohuga: neid ähvardavad haiguse otsesed tagajärjed, häiritud on neile hädavajalike teenuste pakkumine ning lisaks suurendab pandeemia maailmas vaesust ja ebavõrdust.

Ühendus rõhutab, et kuigi lapsed haigestuvad Covid-19sse vähem kui ükski teine eagrupp, siis on üha rohkem tõendeid sellest, et pandeemia mõjutab laste ja noorukite tervist märksa otsesemalt kui esialgu arvati, tõi UNICEF välja oma täna avaldatud raportis.

«Häired võtmeteenuste pakkumises ning hüppeliselt kasvav vaesus on lastele suurimad ohud. Mida kauem kriis kestab, seda sügavam on mõju laste haridusele, tervisele, toitumisele ja heaolule. Terve põlvkonna tulevik on ohus,» vahendas Deutsche Welle UNICEFi tegevdirektori Henrietta Fore'i sõnu.

Kui tervishoiuteenuste pakkumine ei taastu ning alatoitumuse kasv jätkub, võib see UNICEFi hinnangul tuua kaasa umbes kahe miljoni lapse surma ning 200 000 surnult sündi lähema 12 kuu jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles