Suur osa venelastest peab riigi majanduslikku seisu halvaks (10)

Copy
Kaitsemaske kandvad inimesed Moskvas.
Kaitsemaske kandvad inimesed Moskvas. Foto: Alexander Shcherbak/TASS / Scanpix

Pea pool venelastest ehk 45 protsenti näeb Venemaa praegust majandusolukorda negatiivselt ning vaid viis protsenti leiab, et see on hea, selgus laupäeval avaldatud küsitlustulemustest. 

«Viis protsenti üleriigilisele küsitlusele vastajatest leidsid, et riigi majandusolukord on hea, 43 protsenti vastanutest pidas olukorda rahuldavaks ning 45 leidis, et olukord on halb. Noored ülikooliharidusega ning halvas majandusseisus inimesed näevad olukorda negatiivsemalt kui teised,» selgus Avaliku arvamuse sihtasutuse uuringust.

Viiskümmend üheksa protsenti venelastest usub, et riigi majandusolukord halveneb veelgi, vanuserühmas 31-34 eluaastat arvas nii 69 protsenti küsitletutest.

Neliteist protsenti on valmis uskuma, et Venemaa majandus paraneb ning neid oli enim vanuserühmas üle 60 eluaasta, kellest nii arvas pea iga viies ehk 18 protsenti vastanuist. Seitseteist protsenti venelastest usub, et praegune majandusolukord ei halvene, ega muutu ka paremaks.

Kuue protsendi vastanute jaoks oli raske anda hinnangut riigi praegusele majandusseisule ning iga kümnes venelane (kümme protsenti) ei tea, mida tulevikult oodata.

Uuringu käigus küsitleti 1000 inimest üle 18 eluaasta ning küsitlus viidi läbi ajavahemikus 30.oktoobrist 1. novembrini 2020.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles