Rootsi meedia süüdistab Estonia-doksarja režissööri tõega manipuleerimises (20)

BNS
Copy
Filmi «Estonia – leid, mis muudab kõike» režissöör Henrik Evertsson filmi esilinastumise päeval Stockholmis.
Filmi «Estonia – leid, mis muudab kõike» režissöör Henrik Evertsson filmi esilinastumise päeval Stockholmis. Foto: Andres Haabu

Lõppeva nädala neljapäeval, kui režissöör Henrik Evertsson pälvis Estonia-dokumentaalsarja eest Bonnieri ajakirjandusauhinna, ilmus uurivas ajakirjas Filter filmi kritiseeriv mahukas uurimusartikkel üldpealkirjaga «Meelepete».

«Expressen osutas Filtrile, et filmis pole ühtki tõestatavat sõnavõttu, mis lükkaks ümber Estonia-uurimise järeldused, ning selles on usaldatud vandenõuteoreetikuist ajakirjanikke ja esitletud hulka hääli, kes ilma tõenditeta seavad kahtluse alla rahvusvahelise laevahuku uurimise komisjoni järelduse, et katastroofi põhjustas vöörivisiiri eraldumine,» vahendas Madli Vitismann Rootsi ajakirjanduses ilmunut BNSile.

«Me oleme lasknud kõlada paljudel häältel. Me oleme läbipaistvad, oleme näidanud toormaterjali ekspertidele, õnnetusjuurdluse keskusele ja teistele,» õigustas režissöör Henrik Evertsson end Expressenis. «Oleme väga uhked oma ajakirjanduslikkuse üle, oleme lisanud fakte ja teadmisi. Estoniaga seoses on palju vandenõuteooriaid. Me püüame neid ajakirjanduslikult tagasi lükata.»

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles