G-20 otsis lahendust koroonakriisile

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Seekordne G-20 kohtumine toimus koroonapandeemia tõttu virtuaalselt. Pildil on kõnekord võõrustajariigi Saudi Araabia kuninga Salmani käes.
Seekordne G-20 kohtumine toimus koroonapandeemia tõttu virtuaalselt. Pildil on kõnekord võõrustajariigi Saudi Araabia kuninga Salmani käes. Foto: FAYEZ NURELDINE/AFP/Scanpix

Saudi Araabia eesistumise all kogunesid maailma suurimad tööstusriigid nädalavahetusel kahepäevasele G-20 tippkohtumisele, mille vältimatu peateema oli võitlus koroonapandeemiaga.

Saudi kuningas Salman avas laupäeval tippkohtumise Zoomi videokeskkonnas peetud kõnega, milles rõhutas vajadust tagada kõigile maailma riikidele võrdne koroonavaktsiini jaotamine ja aidata neid riike, mis kannatavad Covid-19 pandeemiaga kaasneva majanduslanguse tõttu kõige rohkem.

«Me oleme mobiliseerinud ressursid, et tegeleda ülemaailmse tervishoiu rahastuse pakiliste küsimustega, et toetada ohutute ja tõhusate Covid-19 testide, ravivõimaluste ja vaktsiinide uurimist, arendamist, tootmist ja jagamist,» lausus Salman. «Me ei säästa pingutusi tagamaks nende taskukohast ja võrdset kättesaadavust kõigile inimestele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles