Georgia valimisametnik: Trumpil on aeg tunnistada osariigi tulemusi (1)

BNS
Copy
Donald Trump
Donald Trump Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA ametisoleval presidendil Donald Trumpil on aeg tunnistada Joe Bideni võitu presidendivalimistel Georgias, ütles osariigi kõrgeim valimisametnik Brad Raffensperger pühapäeval uudisteportaalile Axios. 

Georgia riigisekretäri Raffenspergeri hinnangul otsivad vabariiklased kaotuse patuoinaid. Ta avaldas arvamust, et Trump ja Georgia vabariiklased peaksid praegu keskenduma hoopis osariigi senaatorite valimisele.

Mõlemad Georgia senaatorikohad selguvad alles jaanuariks kavandatud kordusvalimistel, mis otsustavad, kas senat jääb vabariiklaste kontrolli alla. 

Raffensperger kinnitas reedel osariigi 159 maakonna esitatud tulemused pärast seda, kui valimistel antud umbes viis miljonit häält oli käsitsi uuesti üle loetud.

Biden sai 2,47 miljonit häält, Trump 2,46 miljonit ja libertaar Jo Jorgensen 62 138. Biden edestas Trumpi 12 670 hääle ehk 0,25 protsendipunktiga.

Hiljem reedel kinnitas vabariiklasest kuberner Brian Kemp osariigi 16 valijameest, teatas tema kõneisik Cody Hall.

Trumpi meeskond taotles pühapäeval häälte teistkordset ülelugemist. Osariigi seadused lubavad korduslugemist, kui ühe kandidaadi edu on vähem kui 0,5 protsenti. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles